Posted on

Tecken på att du bör måla om

Med ny färg på dina väggar kan du få in en ny känsla i ditt hem. Men om du redan har målarfärg på väggarna kan det vara svårt att avgöra huruvida de är i behov av ommålning eller ej i jämförelse med tapeter där man tydligt kan se när det är läge att fixa nya. Därför kommer du i det här inlägget få några riktlinjer som är bra att utgå från för att du ska kunna avgöra om dina väggar bör målas om – jämföra målare stockholm.

Skador och ojämnheter
Ett av de tydligaste tecknen på att väggarna behöver fixas till är om de har skador eller ojämnheter som du bör ta itu med. Om väggarna har fått djupare skador behöver du först använda dig av spackel och jämna ut skadorna innan du kan måla. Men i övrigt är det enkelt att använda målarfärg som ett sätt att få väggarna att se hela och fräscha ut. Det är till exempel vanligt att man vill måla om för att de som tidigare bodde i ditt nuvarande hem har borrat många hål. Andra exempel på skönhetsfel är sprickor och ojämnheter. Med andra ord kan du med målarfärg åtgärda flera av dina väggars skönhetsfel

Få bort fläckar
Om väggarna har fått fläckar du inte kan få bort med hjälp av vatten och ett rengöringsmedel eller städservetter är det ett tydligt tecken på att du bör sätta ny färg på väggarna för att de ska se fräscha ut igen. Eftersom många sitter lutade mot väggarna när de exempelvis ser på TV är det vanligt att väggarna får fettfläckar, vilket du inte kan få bort utan att skada färgen. Därför kan det vara nödvändigt att måla om.

Förnya väggarna
Men de flesta är sugna på att måla om för att de helt enkelt är trötta på den befintliga färgen. Om du kan känna igen dig i det är det ett mycket tydligt tecken på att du bör kolla upp vilka färger som skulle passa bättre i rummet enligt din smak.

Förutom att du själv kan vara less på väggarna är det också vanligt att barn vill förnya sina rum allt eftersom att de växer. Yngre barn gillar att ha färg på väggarna. Men tonåringar blir lite mer restriktiva och vill ha en mer klassisk inredningsstil. Då kan det vara läge att måla om för att ditt barn ska känna att det trivs bra i sitt rum.

Sedan kan det också vara bra att veta att färger påverkar oss. Har du svårt att sova kan du komma till ro bättre om du målar om. Blå är till exempel en färg som sägs ha en lugnande effekt och passar därmed bra i sovrum.