Posted on

Allt du behöver veta om hemstädning

Tänk att komma hem efter en lång arbetsdag, öppna dörren och mötas av ett nystädat hem. Det är en dröm för många! Därför är det inte konstigt att hemstädning har blivit en populär tjänst att köpa. Det är inte bara personer med krävande arbeten som beställer hemstädning. Barnfamiljer som har svårt att få vardagen att gå ihop är en annan kategori som uppskattar att få hjälp med städning. Även äldre personer som upplever att städningen är tung och tidskrävande kan ta hjälp av ett städföretag som fixar flyttstädning malmö.

Vad innebär hemstädning?
Hemstädning innebär att en privatperson anlitar ett städföretag som kommer hem till bostaden för att städa. Tillsammans med städföretaget kommer man överens om dag och tid.

Vad ingår i en hemstädning?
I de flesta fall ingår en grundstädning av hemmets alla rum. Då torkas alla ytor av och golven dammsugas och moppas. I grundstädningen ingår också avtorkning av bland annat dörrar, handtag, strömbrytare, speglar samt kakel i kök och badrum. Självklart kan du som beställare även be om hjälp med andra saker också. Du kanske vill ha hjälp med att tömma diskmaskinen, städa rent i kökslådorna, strykning av kläder eller putsa husets fönster.

Hur ofta kommer städhjälpen?
Det bestämmer du! När du bokar städhjälp kan du välja om du vill ha hemstädning i en abonnemangsform. Då kan städfirman komma hem till varje eller varannan vecka. Du kan också välja att ha städhjälp en gång i månaden. Det är alltså helt upp till dig hur ofta du vill att städföretaget ska komma hem till dig. Många städföretag erbjuder också städning vid enstaka tillfällen. Du kanske vill ha hjälp att städa inför julen eller inför en stor fest, eller så ska du flytta och hinner eller orkar inte flyttstäda själv och hellre kollar upp spelstatistik i världen.

Ta in offerter från flera olika städfirmor
Är det första gången du ska prova hemstädning är det klokt att begära in offerter från flera olika städföretag. Då kan du i lugn och ro jämföra offerterna och välja den städfirman som passar dig bäst. Priset är självklart en avgörande faktor men det finns många andra faktorer att också ta hänsyn till. Tycker du till exempel att det är viktigt att städföretaget använder miljövänliga rengöringsmedel? Eller vill du att samma person från företaget ska komma hem till dig vid varje städtillfälle? Ta kontakt med de olika städföretagen och ställ alla frågor du undrar över. När städföretaget vet om vilka förutsättningar som gäller kommer de kunna göra ett bättre jobb och du kommer att bli nöjd med resultatet. Snart kanske det är just du som öppnar dörren och kommer hem till ett välstädat hem!