Posted on

Möt våren i ett rent hem med hemstädning

En riktig vårstädning kan göra underverk för humöret. Men då ska den göras rejält. En äkta vårstädning är något helt annat än det där plockandet och dammandet av ytskikt som sker regelbundet varje vecka. När du ska möta våren i ett rent hem behöver städningen göras ordentligt.

Kanske har du redan idag kontakt med en firma som utför hemstädning åt dig mer eller mindre regelbundet? Ofta erbjuder dessa företag också andra tjänster inom städ. När du vill anlita någon att utföra en vårstädning hemma hos dig är det sannolikt tjänsten “storstädning” du ska hålla utkik efter.

För även om det kan vara skönt att ta i och jobba med händerna då och då, är det inte säkert det hinns med någon rejäl vårstädning under en pressad vårtermin. Just månaderna kring mars-april-maj är ofta den allra mest upptagna tiden på året, framför allt för barnfamiljer. Ibland kan det faktiskt kännas lite för mycket.

Hemstädning, vårstädning, storstädning – ta hjälp med att göra rent hus
En vårstädning ovanpå ett redan pressat schema kan ta knäcken på vem som helst – särskilt den som redan ligger i riskzonen för stressrelaterade sjukdomar. I dagens moderna samhälle ligger många människor på gränsen för vad de orkar med i form av arbete, hushållssysslor och barnomsorg.

Att ta hjälp med städningen är ett bra sätt att skapa andrum i vardagen. Det finns mångaFönsterputs - Hemstädning prisvärda alternativ för hemstädning på marknaden, och du behöver inte oroa dig för att din budget inte ska hålla. Faktiskt kan ett städat hem öka din allmänna produktivitet såpass att kostnaden till och med lönar sig. Särskilt för dig som frilansarbetar hemifrån och har en inkomst som är direkt beroende av din produktivitet.

Jämför olika städfirmor – begär offerter, referenser och fråga vad som ingår
För att säkerställa att du valt en bra städfirma har du möjligheter att begära in offerter och referenser från flera firmor. Du kan också välja att fråga vänner och andra som du känner om de har någon städfirma att rekommendera. Självklart ska du välja en städfirma du känner dig trygg med. Ta gärna en titt på personalens arbetsvillkor och arbetsförhållanden också.

Andra faktorer som kan skilja sig mellan olika städfirmor är huruvida utrustning och rengöringsmedel ingår i priset. För dig som har ont om ytor i hemmet kan det vara skönt att slippa förvara en arsenal av städattiraljer i köket eller badrummet. Var noggrann med att fråga vilken typ av rengöringsmedel städfirman använder om det är så att du till exempel är känslig mot starka lukter. Då kan det vara klokt att införskaffa egna städprodukter som du ber städfirman att använda.